Reglament

L’ Ajuntament d’Alguaire, amb el suport de l’Aeroport d’Alguaire, i la col·laboració tècnica de l'Associació Esportiva Ekke, organitzen la 6ª edició dels 10 km Aeroport d’Alguaire, que se celebrarà el 12 d’ octubre de 2018.

1. LA CURSA

Es una cursa de 10 km oberta a tothom que accepti i respecti tant la distància com el present reglament. Aquest any per primer cop també hi haurà marxa popular no competitiva.

L’edat mínima per poder participar son 14 anys (Nascuts abans del 12/10/2004) per la cursa de 10 km i 8 anys (Nascuts abans del 12/10/2010) per la marxa popular.

Per als mes petits s’organitzaran curses infantils amb distàncies adaptades a les edats escolars (2005 a 2015).

2. HORARIS

Divendres 12 d’octubre:
 • 08:30 a 09:15 hores. Recollida de dorsals. (Obligatori presentar DNI).
 • 09:30 hores. Sortida cursa 10 km.
 • 11:00 hores. Entrega de premis cursa 10 km.
 • 11:30 hores. Curses infantils.
 • 12:30 hores. Zumba family.
 • 13:00 hores. Cloenda activitats.

3. CATEGORIES

Les categories masculines i femenines és regiran per l’any de naixement, i queden establertes de la següent manera:

Categories cursa 10 km:
 • General. (Masculina / Femenina)
 • Sènior. De 14 a 39 anys. (Masculina / Femenina)
 • Veterans. De 40 a 49 anys. (Masculina / Femenina)
 • Màster. Més de 50 anys. (Masculina / Femenina)
 • Clubs. Suma dels millors tres temps. (Unisex)

4. ENTREGA DE TROFEUS i PREMIS

Hi haurà trofeu als tres primers de la classificació general i als tres primers de cada categoria. Per aquesta classificació es farà us del temps OFICIAL, no del temps real. Per donar tres premis a una categoria, hi ha d’haver un mínim de cinc participants, en cas contrari només tindrà premi el primer classificat.

Premis especials per a la cursa de 10 km:
 • Premi de dos bitllets d’avió a Mallorca per als guanyadors absoluts (Masculí i Femení). 
 • Premi d'una inscripció a la Mitja Marató de Lleida del 18 de novembre de 2018 al guanyador absolut (Masculí i femení). 
 • Premi especial de 150 € al record de la prova, tant en categoria masculina (31:13) com en categoria femenina (37:05). 
 • Premi d'un pernil al club amb més corredors. 
 • Premi d'un pernil al millor club. 
 • Premi d'un pernil al millor atleta local (masculí i femení).
Els trofeus no son acumulatius. Sempre es donarà el de més importància.

L’entrega de premis tindrà lloc a les 11:00h. Abans de les curses infantils.

5. INSCRIPCIONS

La inscripció i el pagament es podran fer on-line a la pàgina web de la cursa.

La inscripció estarà oberta des del 03 de setembre, i és tancarà a l’arribar a 300 participants, o el dimecres 10 d’octubre a les 21.00 h. S’admetran inscripcions el mateix dia de la cursa sempre que no s'esgotin totes les places on-line.

Els drets d’inscripció són:

CURSA 10 KM
 • 10 € amb xip propi.
 • 12 € amb lloguer de xip blanc.
 • 15 € el mateix dia de la cursa (fins 30' abans de la sortida).
CURSES INFANTILS
 • 0 €
Està totalment prohibit córrer sense dorsal o amb el dorsal d’un tercer.

No es tornaran els diners un cop efectuada la inscripció si no és per causa justificada, i sempre amb una penalització de 3 € i fins al 1 d'octubre. A partir del 1 d'octubre no és tornaran els diners. Si s'admeten canvis de nom fins el 10 d'octubre.

6. RECOLLIDA DE DORSALS

Totes les persones inscrites rebran la seva Bossa de Corredor, el xip (lloguer), el dorsal, la documentació de la cursa i el regal oficial. Els inscrits podran recollir el seu dorsal el dia 12 d’octubre de 8:30 a 9:15 h a les instal·lacions de l’aeroport.

El dorsal es durà ben visible a la part del davant.

L’organització demanarà el DNI o similar per comprovar la identitat de l’atleta al moment de recollir el dorsal. Per recollir el dorsal d’una tercera persona has de portar la autorització signada que hi ha a la web.

7. CONTROL DE TEMPS. XIP

La classificació i control per xip serà electrònic. Aquest control garanteix el temps REAL de cada corredor, des de que trepitja la línia de sortida fins que creua la de meta.

El xip haurà de estar situat a la sabatilla o al turmell. Però sempre per sota del bessó per poder garantir el bon funcionament del cronometratge.

Els xips de lloguer (blancs) obligatòriament s’han de retornar en acabar la prova. Cada xip perdut es cobrarà a raó de 30 € al participant que no el torni. Els propietaris de xip groc hauran de fer-ho constar al moment de fer la inscripció. Qui no el porti ficat, no podrà constar en la classificació final.

8. RECORREGUT

La sortida i arribada és el mateix punt, situada al pàrquing de l’Aeroport d’Alguaire.

Es obligatori seguir el recorregut marcat en tot moment. No seguir-lo comportarà la desqualificació immediata del corredor.

El recorregut està fixat a la pàgina web, però la direcció tècnica de la cursa podrà variar-lo sense previ avis per motius de seguretat o causes alienes a la organització.

9. AVITUALLAMENTS I ASSISTÈNCIA

Hi haurà punt d’avituallament al km 5 i meta. Per les curses infantils només a l’arribada.

L’organització disposarà d’assistència sanitària mòbil darrera de l’últim corredor i fixa al punt de sortida / arribada.

10. RECLAMACIONS

Les reclamacions es podran fer al director de la cursa amb un import de 30 € que es retornarà si aquesta es acceptada. No s’acceptarà cap passada una hora de la finalització de la cursa.

11. SEGURETAT

L’organització assegurarà a tots els participants a la cursa per qualsevol accident que es pugui ocasionar derivat de la participació a la mateixa. Alhora, l’organització disposarà de servei sanitari per possibles urgències mitjançant la Creu Roja o similar.

12. IMATGE i VIDEO

El corredor autoritza que puguin aparèixer imatges seves publicades a la web de la cursa, o a altres webs relacionades, així com en qualsevol publicació o fulletó que l'organització cregui oportú amb les imatges agafades pels fotògrafs oficials durant la cursa. També cedeix les seves imatges per que puguin ser utilitzades pels patrocinadors.

13. SALUT

El corredor, a l’omplir el formulari d’inscripció reconeix estar en perfectes condicions físiques per a la pràctica esportiva, i en concret per córrer 10 km. Es responsabilitat del propi corredor fer-se reconeixements mèdics periòdics per tal de que no tingui cap risc. I eximeix a l’organització de qualsevol problema físic que pugui patir durant la participació en els 10 km aeroport d’Alguaire.

14. ACCEPTACIÓ

La inscripció a la cursa implica l'acceptació d'aquest reglament. Tot lo que pugui no estar contemplat en aquest reglament, s’aplicarà amb caràcter supletori la normativa IAAF.